Matematik

Hvor er det sådan, -1/4=1/-4 ?

14. februar 2012 af anonym000 - Niveau: C-niveau

Hej

Hvorfor er det sådan her: -1/4=1/-4= - (1/4) (minus en firedel, ved ikke hvordan jeg skal skrive det...)

Jeg har en gang skrivet i min opgave, at det var fordi, at + og - altid gav -, men det var ikke helt rigtigt..? 

Så hvad er det helt præsict..?

På forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2012 af Whut (Slettet)

(+) · (+) = (+)

(-) · (-) = (+)

(-) · (+) = (-)

(+) · (-) = (-)

~~~~~~~~~~~~

(+) / (+) = (+)

(-) / (-) = (+)

(-) / (+) = (-)

(+) / (-) = (-)


Svar #2
14. februar 2012 af anonym000

jah, det ved jeg godt..
Men det er ikke helt rigtigt..?

- - -

...............


Svar #3
14. februar 2012 af anonym000

For det var også det jeg skriv..... men så sagde han at det ikke var helt rigtigt...

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. februar 2012 af Whut (Slettet)

Så der må være galt med 'ham'.


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. februar 2012 af mathon

             - a/b  =  -a/b  =  a/-b

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
14. februar 2012 af mette48 (Slettet)

-1/4=1/-4= - (1/4)               Måske er det ikke de udenadslærte regeler han vil knytte til eksemplet, men en matematisk begrundelse

(-1] / 4 =[ (-1)*(-1)] / [4*(-1) ]           forlænger med (-1) og regner ud til

1 / (-4)


Brugbart svar (1)

Svar #7
14. februar 2012 af mette48 (Slettet)

- (1/4) = - (+1)/(+4) = [-(+1)] / 4 = [-1]/4


Svar #8
14. februar 2012 af anonym000

#6
Jah! det var det han vil have :)

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. februar 2012 af mathon

en følge af divisionsprøven
                                    hvis       -a/b = -(a/b)    ⇒   -(a/b)·b = -a               hvilket stemmer

                                    hvis        a/(-b) = -(a/b)    ⇒   -(a/b)·(-b) = a         hvilket stemmer

 


Skriv et svar til: Hvor er det sådan, -1/4=1/-4 ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.