Matematik

Statistik

16. februar 2012 af DerMatz (Slettet)

Hej! håber der er nogle der lige kan give mig et hint med en statistikopgave.

Der er 30 kugler hvoraf fem er røde. den første person udtrækker først tre kugler, og den næste person udtrækker efterfølgende fem. 

Hvad er sandsynligheden for at den anden person trækker præcis en rød kugle.

 

V.h.

Sebastian


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2012 af monarkiet (Slettet)

Brug den hypergeometriske fordeling, da der ikke er tilbagelægning. N=30, m=5, n=3M=5


Svar #2
16. februar 2012 af DerMatz (Slettet)

Men gør man det, så tages der vel ikke højde for hvad der sker i de tre første udtrækninger?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2012 af monarkiet (Slettet)

Jo, det gør man.


Skriv et svar til: Statistik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.