Matematik

cirklens ligning

16. februar 2012 af ahmadelkassem (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej jeg skal om skrive en ligning og under søge om det er en cirkel, men jeg sidder fast i den her opgave 

x2-8x+y2+2y= -1

jeg får den til (x-4)^2+(y-1)^2=14

ifølge facit listen skal radius være 4, er der nogen der kan hjælpe?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2012 af Krabasken (Slettet)

(x-4)^2 + (y+1)^2 - 16 - 1 = -1

(x-4)^2 + (y+1)^2 = 16

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. februar 2012 af Euroman28

formlen for en cirkel er jo som

det vil sige en cirkel med radius i
og radius r.

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.