Matematik

Stedfunktioner

16. februar 2012 af Justme92 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey nogen der kan hjælpe mig med den her:

Øvelse 1.2: Stedfunktion 2


Søren kører en tur på sin cykel, så stedfunktionen bliver s(t)=2t+4. Samtidig kører Peter på sin knallert med stedfunktionen s(t)=3t^2. For dem begge regner vi tiden t i sekunder fra et begyndelsestidspunkt og stedet s i meter fra s-aksens nulpunkt.


Hvor befinder Søren sig på s-aksen til tiden t = 0?
2*0+4=4.


Hvor befinder Peter sig på s-aksen til tiden t = 2?
3*2^2=12


Hvor er Søren og Peter, når de mødes, og hvilket tidspunkt sker det?
2t +4 = 3t^2 
3t^2  -2t -4 = 0
Så bruger jeg denne formel:
d = b^2-4ac
d= -2^2-4*3*(-4)=52
Herefter finder vi rødderne vha. denne ligning:
(-b±√d)/2a
(2+√52)/(2*3)=1,54
(2-√52)/(2*3)=-0,87

Som i kan se, har jeg lavet opgave a og b, men ved ikke lige hvordan jeg skal komme videre i opgave c, nogen der kan hjælpe mig? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2012 af peter lind

d= (-2)2-4*3*(-4)


Svar #2
16. februar 2012 af Justme92 (Slettet)

Det er også det jeg har skrevet?
Men jeg ved ikke lige hvordan jeg skal komme videre i den her opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. februar 2012 af peter lind

Det er ikke det du skriver. I #0 har du d= -22-4*3*(-4) ikke d= (-2)2-4*3*(-4)


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. februar 2012 af AskTheAfghan

Resultaterne til den sidste opgave er korrekte.


Svar #5
16. februar 2012 af Justme92 (Slettet)

Der står der ikke noget om hvornår de mødes? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #6
16. februar 2012 af AskTheAfghan

#5

2t +4 = 3t2  ⇔  -3t2 + 2t + 4 = 0.

Du løser jo ligningen i t (tidspunkt; "hvornår").

t = (-2±√(52)) / -6  ⇔  t = 1.54  ∨  t = -0.87.


Svar #7
16. februar 2012 af Justme92 (Slettet)

1000 tak for hjælpen :-).


Skriv et svar til: Stedfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.