Matematik

Matematik opgave

16. februar 2012 af mia100 (Slettet)

Hej folkens.

Jeg sidder nu med en meget svær matematik opgave, som jeg håber, at der nogen der kan hjælpe mig med. 

Tallene p og q er forskellige fra 0. Betragt punktmængden

P= {(x,y) I (x/y)+ (y/x)=1}

vis at P er eb ret linje, og angiv skæringspunkterne med koordinatakserne.

 

tak :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvad har tallene p og q med opgaven at gøre? Er opgaven formuleret korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. februar 2012 af mathon

mon ikke det skulle være

                            

Tallene p og q er forskellige fra 0. Betragt punktmængden

                     P = {(x,y) I (x/p) + (y/q) = 1}

           skæring med x-aksen
                                                        kræver
                                                                             (x/p) + (y/q) = 1   og   y = 0
                                                        dvs
                                                                            
x/p = 1
                                                                             x = p

                                                                             S = (p,0)       

           skæring med y-aksen
                                                        kræver
                                                                             (x/p) + (y/q) = 1   og   x = 0
                                                        dvs
                                                                            
y/q = 1
                                                                             y = q

                                                                             S = (0,q) 

(x/p) + (y/q) = 1 multipliceres med q

                                                                             (q/p)x + y = q

                                                                             y = -(q/p)x + q       hvilket er

                                                                             y = ax + b
                                                                                                          med a =
-(q/p)   og   b = q
 

 

             
                                                   

                      

                    

 


Svar #3
16. februar 2012 af mia100 (Slettet)

Tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.