Matematik

Fordoblings og halveringskonstant

17. februar 2012 af martimar (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey allesammen, er der en der vil forklare hvordan jeg laver følgende opgaver? :)

"en eksponentielt voksende funktion f er bestemt ved f(2) = 5 og en fordoblingskonstant på 10. Bestem regneforskrift for f."

 

"en eksponentielt aftagende funktion f er bestemt ved f(2) = 5 og en halveringsskonstant på 10. Bestem regneforskrift for f."

 

 

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

1) Med en fordoblingskonstant på 10 og f(2) = 5 haves

f(x) = 5 · 2(x-2)/10


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. februar 2012 af mathon

2)
                  Med en halveringskonstant på 10 og f(2) = 5 haves

                           f(x) = 5 · (1/2)(x-2)/10

 


Skriv et svar til: Fordoblings og halveringskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.