Andre fag

Forskel på privatskole og folkeskole?

21. juli 2005 af appelsin (Slettet)
Hej,

jeg vil bare gerne vide, om der er nogle herinde, der evt. har erfaringer med en privatskole?

Hvordan er det faglige niveau, og er det meget dyrt?
Er der stor forskel fra folkeskolen?

Tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juli 2005 af Marcus (Slettet)

Jeg gik på en normal folkeskole fra 0. - 9. og valgte at tage på en privatskole i 10.

Jeg synes generelt det faglige niveau var ganske højt, idet målet var at forberede os på en gymnasiel uddannelse. Noget nyt jeg mødte på privatskolen var niveau-inddeling, hvilket gjorde indlæringen lettere grundet det mindre antal elever.

Prisniveauet svinger fra skole til skole, men jeg skulle give ca. 800 pr md.

Svar #2
21. juli 2005 af appelsin (Slettet)

Var det en streng privatskole?
Jeg så et program om en kostskole/privatskole (Herlufholm, eller noget i den retning) i dag, hvor det var en del anderledes end hvad man er vant til.
Følte du dig bedre rustet til gym, så? Og kunne du mærke, at du var bedre fagligt?

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. juli 2005 af cdc (Slettet)

"Hvordan er det faglige niveau, og er det meget dyrt?
= nej ik nødvendigvis

Er der stor forskel fra folkeskolen?"
=nej ik nødvendigvis

Gik selv på en inden gym, den var ret så normal, grænsende til det a-stimulerende på det faglige plan


Svar #4
21. juli 2005 af appelsin (Slettet)

Var der mange 'forkælede møgunger'?
Det kunne vel trække niveauet ned.

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. juli 2005 af cdc (Slettet)

næ, nærmest tværdigmod der var en del "utilpassede" unge som skolen ik kunne sige nej til, pgr. økonomiske grunde (flere elever = flere penge i kassen).

Tror dog det er vigtigt at skelne mellem kostskoler som herlufsholm og alm. privat/friskoler

Svar #6
21. juli 2005 af appelsin (Slettet)

Så er der ingen pointe i privatskolen.
Så kunne man lige så godt oprette skolen for utilpassede børn.
Desuden, får privatskolerner ikke sindssygt meget i støtte af staten?

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. juli 2005 af cdc (Slettet)

næ, men nu ved jeg jo ik om det bare var min der iøvrigt ik lå i det mest ekslusive kvarter, eller om det forholder sig ligesådan i holte.

"Desuden, får privatskolerner ikke sindssygt meget i støtte af staten?" =Jo det troede jeg også

Brugbart svar (0)

Svar #8
22. juli 2005 af SirBille (Slettet)

Jeg har gået på Bordings Friskole, som er en grundvigkoldsk privatskole på østerbro. Der gik jeg fra 2-9 kl. Jeg gik på Langelinie Skolen (folkeskole) fra 0-1 kl.

Bordings Friskole er slet ikke en streng skole. Der er fx ingen karaktergivning før 9 klasses terminsprøve. De har en fri indstilling til hvordan børn bør lære.

Skolens gennemsnit viser sig at være genneralt højt, og børnen er genneralt mere tilfredse med undervisningen end på andre skoler. Det er mit ummidbare synspunkt.

Men min konklusion må være at der er KÆMPE forskel på privatskoler. En privatskole er entelig bare en skole med en anderledes filosofi end folkeskolen. Men filosofierne bag privatskolerne kan være så forskellige som højrefløjen og venstrefløjen! :-)

Svar #9
22. juli 2005 af appelsin (Slettet)

cdc, hvor gik du henne? (bor selv 'i nærheden af Holte' (måske er jeg bare lidt paranoid))

bilfeldt: Hmm, en af mine bekendte gik i privatskole, hvor de fik karakterer fra 2. klasse, og sprogfag ret tidligt, men alligevel ligger skolen i bund på UVMs hjemmside over karakterer.
Desuden synes jeg også der er forskel på at en skole kalder sig en privatskole eller friskole. Jeg ved ikke hvorfor, men jeg synes en friskole er mindre seriøs fagmæssigt, at det mere kalder om ideologier ('grundvigkoldsk ').
Ret mig hvis jeg tager fejl.

Brugbart svar (0)

Svar #10
22. juli 2005 af Evapigen (Slettet)

hm... Jeg ved godt det ikke helt kan sammenlignes, men jeg har tilbragt 3 år på et privat gymnasium (hvor der var tilknyttet en grundskole (7-10 kl.) Min oplevelse var at eleverne var udemærket tilfredse, og i grundskolen blev der bestemt lagt mere vægt på det faglige end på min gamle folkeskole.
Om de er strenge, ved jeg ikke - det kommer jo an på hvad man vil med skolen - hvis du vil lalle et år - så JA! hvis du er indstillet på at gøre en indsats så får du også et stort udbytte af det.

Gym var ikke helt så strengt, fordi du ikke er forpligtet til at gå i skole - til gengæld blev flere smidt ud.

Når du overvejer en privatskole må det være fordi du ikke gider at være der hvor du er mere - så er det ALTID en fordel at skifte skole, så genfinder du måske din motivation.

gå evt. ind på roende-gym.dk og kig under grundskolen - der kan du muligvis finde nogle ting.

-Eva

Brugbart svar (0)

Svar #11
22. juli 2005 af cdc (Slettet)

cdc, hvor gik du henne? (bor selv 'i nærheden af Holte' (måske er jeg bare lidt paranoid))
=ok, det var et renr tilfælde! ku ligeså godt havde skrevet gentofte eller noget andet, så ingen grund til paranoia :). Det var inde i selve kbh. jeg gik.



Brugbart svar (0)

Svar #12
23. juli 2005 af SirBille (Slettet)

appelsin: jeg tror der er stor forskel på privatskoler (og friskoler), men jeg kan personelig rigtig godt lide den ideologi som de grundvigkoldske skoler fører.

Karakterene viser sig at være ok, men hvad bedre er, at når eleverne går ud, kommer de ud med mere end bare faglige unskaber, og de klarere sig genneralt rigtig godt på deres vidre uddannelser!

Men sevlfølgelig, det er noget man må beslutte sig for. Hvilke en slags skolegang skal mit barn have. Men jeg kan hjertligt anbefale Bordings Friskole.

Brugbart svar (0)

Svar #13
24. juli 2005 af Dunnar (Slettet)

#0: Jeg begyndte min skolegang i folkeskolen på den lokale fra bhkl. til 5. klasse, det var noget være hø: en ordentlig omgang 68-løsninger i en problemklasse = vi brugte al tiden på at sidde i en rundkreds og "snakke om problemerne"
Det var jo noget gøjl, og da min årgang af uforklarlige årsager var forpestet på samtlige folkeskoler i kommunen kom jeg på privatskole.
fra 6-9kl gik jeg på Niels Steensens gymnasium (i deres grundskole). Det faglige niveau var højt, uden de "uintelligente" blev hægtet af og mine børn skal så afgjort samme sted hen! kompetente lærer, god undervisning og et godt socialt liv.
Man kan naturligvis ikke generalisere privatskoler, bare fordi min var god kan den du har kikkerten jo nemt være noget hø. MEN jeg har haft en god oplevelse ud af det, og det kunne sådan set heller ikke blive dårligere end min folkeskole (hvor begge mine søstre i øvrigt havde en fin skolegang!) Det var ikke vanvittigt dyrt, men privatskole er jo en udgift - og det er jo altid et spørgsmål om prioritering.

Brugbart svar (0)

Svar #14
24. juli 2005 af Dunnar (Slettet)

ja så har jeg i øvrigt også gået på privatgymnasium, men det er en anden historie

Skriv et svar til: Forskel på privatskole og folkeskole?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.