Matematik

Integralregning - fortolkning

17. februar 2012 af STXstudent (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er blevet bedt om at fortolke resultatet af denne opgave: integralet fra 2 til 4 af funktionen 2x-3. 

 

Er det korrekt, at tallet fortæller, hvad arealet af området, der afgrænses af funktionen 2x-3, af x-aksen og af de lodrette linjer x= 2 og x=4 er?

Eller er x-aksen ikke en del af denne afgrænsning?

 

På forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (2)

Svar #1
17. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er en korrekt fortolkning, fordi f(x) ≥ 0 på hele intervallet [2;4] .


Brugbart svar (2)

Svar #2
17. februar 2012 af badumtssch (Slettet)

Ja, det er helt rigtigt, x-aksen er en del af denne sammenhæng. 

Og ja, integralet fortæller netop, hvad arealet af dette afgrænsede område er, så længe grafen er placeret over x-aksen. :-)


Brugbart svar (2)

Svar #3
17. februar 2012 af YesMe (Slettet)

Måske ....


Svar #4
17. februar 2012 af STXstudent (Slettet)

Tak for hjælpen begge to!!

 

Så man skal skrive i sin fortolkning, at området afgrænses af x-aksen, fordi f(x)≥ 0 i det givne interval - eller hvad? :)


Brugbart svar (2)

Svar #5
17. februar 2012 af PeterValberg

Integralet 

er lig med arealet af den punktmængde, der afgrænses af x-aksen, funktionen,
den (lod)rette linje x = 2 samt den (lod)rette linje x = 4  

og jo, x-aksen er en del af afgrænsningen :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (2)

Svar #6
17. februar 2012 af badumtssch (Slettet)

Ja, det vil være super, hvis du husker at skrive, at f(x) skal være større end eller lig nul i det givne interval, for at sammenhængen gælder. :-) 


Svar #7
17. februar 2012 af STXstudent (Slettet)

Men er x-aksen altid med til at afgrænse punktmængden i sådanne opgaver?


Brugbart svar (1)

Svar #8
17. februar 2012 af PeterValberg

Ja, i denne type opgaver

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #9
17. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det vil altid fremgå af opgaven, hvorledes punktmængden er afgrænset. I en anden type opgaver kan punktmængden være begrænset af graferne for to forskellige funktioner.


Skriv et svar til: Integralregning - fortolkning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.