Matematik

Retvinklet trekant og kvadratrødder

17. februar 2012 af szharz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej studieportalen
Jeg står her med en opgave (På en fredag aften) som jeg er lidt usikker på hvordan jeg skal tackle.

PÅ figuren ses en retvinklet trekant. Vis vha. figuren, at det for a, b ∈ R(positiv) gælder at √(a+b) < √a + √b

Dette skal så vises via figuren. 

Nogle der kan hjælpe mig?

 

Link til figur
http://dl.dropbox.com/u/2743289/Unavngivet.png


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2012 af mathon

       hypotenusen
                                              c = √((√(a)2+(√(b)2)) = √(a+b)

i enhver trekant gælder trekantuligheden

                                                                               c < a + b

som i dette tilgælde giver
                                                                               √(a+b) < √(a) + √(b)

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

I enhver trekant gælder det, at en længden af en side er mindre end summen af de to andre siders længder.

Man betragter så en retvinklet trekant med kateterne √a og √b . Man benytter Pythagoras til at beregne hypotenusens længde til

( (√a)2 + (√b)2)1/2 = √(a+b) ,

og der gælder da, at

√(a+b) < √a + √b


Svar #3
17. februar 2012 af szharz (Slettet)

I to er bare de bedste! Tusind tak!


Skriv et svar til: Retvinklet trekant og kvadratrødder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.