Matematik

Løs ligningssystemet

19. februar 2012 af turok (Slettet) - Niveau: B-niveau

Løs ligningssystemet


x+y+ z = 6
2x-y- z = 1
x+y-2z = 3

Har glemt hvordan man løser dette, nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. februar 2012 af NejTilSvampe

træk ligning 1 fra ligning 3, og isolér z.

Derefter læg, ligning 1 og ligning 2 sammen, og indsæt dit fundede z. Isolér da x.

Substituer x og z i en af ligningerne og isoler da y.


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. februar 2012 af Krabasken (Slettet)

 1) + 2)
x+y+z = 6
2x-y-z = 1
---------------
3x = 7
x = 7/3

1) - 3)
x+y+z = 6
x+y-2z = 3
---------
z -(-2z) = 6-3
3z = 3
z = 1

1)
x+y+z =7/3 + y + 3/3 = 18/3
y = 18/3 - 7/3 - 3/3 = 8/3
 

;-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0

Hvis man har glemt, hvorledes man løser en bestemt type opgave, ser man tilbage i sine noter og i sine bøger og repeterer de relevante afsnit.


Brugbart svar (2)

Svar #4
20. februar 2012 af AskTheAfghan

l:     x + y + z = 6
ll:    2x - y - z = 1
lll:   x + y - 2z = 3 ⇔ 2x + 2y - 4x = 6

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

l - ll:   (x + y + z) - (-(2x - y - z)) = 6 - (-1) ⇔ 3x = 7 ⇒ x = 7/3

l - lll:   (x + y + z) - (x + y - 2z) = 6 - 3  ⇔  3z = 3 ⇒ z = 1

ll:   x + y + z = 6 ⇔ y = 6 - x - z = 6 - (7/3) - 1 = 8/3

Du kan se, hvordan vi har gjort det. Men, hvis du alligevel ikke forstår det, så følg Andersen11's råd i #3.


Skriv et svar til: Løs ligningssystemet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.