Fysik

Ellære

20. februar 2012 af brainiak (Slettet) - Niveau: B-niveau

Guys, please help :) Jeg har løst (a), men gik i stå.

Wolframtråden i en glødelampe har tværsnitsarealet 5,0*10 -10 m2 og resistansen 60 ? ved 273 K. a)Beregn trådens længde. b)Når lampen lyser, er temperaturen 2300 K. Wolframs temperaturkoefficient sættes indenfor det givne temperaturinterval til 0,005 K -1. Beregn glødetrådens resistans, når lampen er tændt. c)Hvor mange gange er resistansen forøget?

a)     R=(ρ_0*L)/A
          60?=(5,6 x ?10?^(-8) Ωm*L)/(5,0*?10?^(-10) )
          L=60?/((5,6 x ?10?^(-8) Ωm)/(5,0*?10?^(-10) ))=0.53571 m


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2012 af Enhver (Slettet)

Brug   R = Ro·(1+α·(T-To))


Svar #2
20. februar 2012 af brainiak (Slettet)

#1


Brug   R = Ro·(1+α·(T-To))

Det vil sige, vi får:

R=60 ohm*(1+0.005 K^-1*(2300K-273K)    ???

 

 

 

#1


Brug   R = Ro·(1+α·(T-To))


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2012 af mathon

                             R = Ro·(1+α·ΔT)

                             R = (60 Ω) · (1 + (0,005 K-1) · ((2300-273) K))

 

 


Svar #4
20. februar 2012 af brainiak (Slettet)

#3


                             R = Ro·(1+α·ΔT)

                             R = (60 Ω) · (1 + (0,005 K-1) · ((2300-273)

Er resultatet bliver i ohm?  24324060, lyder da ret voldsomt ?)


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. februar 2012 af Enhver (Slettet)

Ja, det lyder temmelig voldsomt. Jeg får det til 668,1 ohm.


Skriv et svar til: Ellære

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.