Fysik

Ellære

20. februar 2012 af brainiak (Slettet) - Niveau: B-niveau

Need help guys)

I et TV-rør er strømstyrken i elektronstrålen 1,2 mA. a)Hvor mange elektroner rammer skærmen på 1 s? b) Hvor stor effekt modtager billedskærmen, hvis elektronerne, som er accelereret af en spændingsforskel på 8,0 kV, nedbremses helt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2012 af mathon

                        I = Q/t = N·e/(1 s) = (0,0012 C/s)

                                      N = (0,0012 C/s) / (1,60218·10-19 C) = 7,5·1015 s-1

 

                                      P  = U·I = (8,0·103 V) · (0,0012A) = 9,6 W


Svar #2
20. februar 2012 af brainiak (Slettet)

#1


                        I = Q/t = N·e/(1 s) = (0,0012 C/s)

                                      N = (0,0012 C/s) / (1,60218·10-19 C) = 7,5·1015 s-1

 

                                      P  = U·I = (8,0·103 V) · (0,0012A) = 9,6 W

Super.  Tusind tak for hjælpen )


Skriv et svar til: Ellære

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.