Matematik

Bestem tallene a og b

21. februar 2012 af jonasbay123 (Slettet)

Hej alle sammen , kunne bruge noget hjælp tak på forhånd ! :)

 

 

Nedenstående tabel viser andelen af analfabeter blandt kvinder i verdens lavindkomstlande i perioden 1970-2000.
 
År 1970 1980 1990 2000
Andel (antal analfabeter pr. 100 kvinder) 73 65 56 47

Det antages, at andelen af kvindelige analfabeter med god tilnærmelse kan beskrives ved en funktion f med regneforskriften

   f(x) = ax + b

hvor f(x) angiver andelen af kvindelige analfabeter i verdens lavindkomstlande, og x er antal år efter 1970.

a) Bestem tallene a og b.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2012 af PeterValberg

Du skal bruge dit foretrukne CAS værktøj til at lave en lineær regression :-)

Vedhæftet er det lavet med MS Excel

heraf ses at:

a = -0,87  (negativ, hvilket indikerer et fald i antallet af kvindelige analfabeter)

b = 73 (afrundet, da det er personer)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Lineær_regression.jpg

Svar #2
21. februar 2012 af jonasbay123 (Slettet)

Hey Peter Valberg , mange tak for hjælpen ! :)


Skriv et svar til: Bestem tallene a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.