Matematik

HASTER. Eksponentiel Sammenhæng.

21. februar 2012 af brugforhjæælp (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg kan ikke finde ud af disse opgaver:

På Jonathan Swift Island kan bestanden af rødstrubet mallemuk i perioden 1980-2000 beskrives ved modellen
y = 23949 . 1.034x
hvor x er antal år efter 1980, og y er antallet af rødstrubet mallemuk.

a) Bestem antallet af rødstrubet mallemuk i 1999
b) Gør rede for betydningen af tallene 23949 og 1.034
c) Hvornår vil antallet af rødstrubet mallemuk overstige 40000 ifølge modellen
d) I 2010 blev antallet af rødstrubet mallemuk optalt til 55000, kommentér dette tal.

Jeg håber at i kan hjælpe..


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2012 af nielsenHTX

f(x)=y

a) find f(19)                     

b) 23949 er antallet af rødstrubet mallemuk i 1980 (f(0)) og1.034 siger den stiger med 3,4% om året.

c) løs f(x)=40000

d) se hvad modelle siger antal er i 2010 og se hvordan det passer

husk at opløfte x'et !

23949 *1.034x er ellers lineær....


Svar #2
21. februar 2012 af brugforhjæælp (Slettet)

#1


f(x)=y

a) find f(19)  hvordan gør man det?                   

b) 23949 er antallet af rødstrubet mallemuk i 1980 (f(0)) og1.034 siger den stiger med 3,4% om året. tak! :-)

c) løs f(x)=40000 hvordan? jeg er virkelig ringe til matematik.

d) se hvad modelle siger antal er i 2010 og se hvordan det passer. der er ingen model :-)

husk at opløfte x'et !

23949 *1.034x er ellers lineær....


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. februar 2012 af nielsenHTX

#2 "...der er ingen model"   læs første linje i dit indlæg:)

a) man indsætter x=19 i y = 23949*1.034x   og ser hvad det giver

c) f(x)=40000 ⇒ 23949*1.034x=40000       del med 23949 og tag log på begge siger. divider så med log(1,034)

d) som antydet så er y=23949*1.034x  en model...:)

udregn hvad y er i år 2010 altså indsæt x=30 og sammenlign det tal med 55000.

 


Skriv et svar til: HASTER. Eksponentiel Sammenhæng.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.