Fysik

bevis

22. februar 2012 af Kristina0 (Slettet)

vis at

x(t)=A*sin(√(k/m)*t+φ)

er løsning til x' '(t)=-(k/m)*x(t)

på forhånd tusind tak.


Svar #1
22. februar 2012 af Kristina0 (Slettet)

jeg tænkte at jeg bare skulle integrere x''(t) to gange men når jeg bruger cas så skriver den fejl.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2012 af NejTilSvampe

Så må du jo gøre det manuelt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2012 af peter lind

Du skal beregne x''(t) Vis dernæst at resultatet er det samme som -(k/m)*x(t)

Jeg kan ikke svare på hvorfor din CAS giver en fejl; men det er altså under alle omstændigheder en forkert metode.


Svar #4
22. februar 2012 af Kristina0 (Slettet)

Det kan jeg ikek finde ud af :S


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. februar 2012 af NejTilSvampe

åh, ja jeg læste forkert. Du skal differentiere x(t) to gange. Det giver ikke mening at integrere x''(t), for så skal du jo ligesom kende stamfunktionerne til x(t) og stamfunktionen til stamfunktionen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. februar 2012 af NejTilSvampe

hvorfor kan man iøvrigt ikke redigere længere?


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. februar 2012 af mathon

 

                                               x '(t) = √(k/m)·A·cos(√(k/m)·t+φ)

                                               x ''(t) = -√(k/m)2·(A·sin(√(k/m)·t+φ)) = -(k/m)·x(t)


Svar #8
22. februar 2012 af Kristina0 (Slettet)

Yeah mange tak, endelig lykkedes det :)

Det ved jeg ikke FredeP :)


Svar #9
22. februar 2012 af Kristina0 (Slettet)

Hurtig spørgsmål

x''(t) er det ikke det samme som a(t).


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Jeg har startet en tråd i "Support" om netop dette problem for at gøre Portalen opmærksom på problemet.


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Jo, den 2. afledede af en stedfunktion er en acceleration.


Skriv et svar til: bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.