Fysik

stråling

22. februar 2012 af Fredemus (Slettet) - Niveau: B-niveau

har en opgave der lyder:

En patient bliver behandlet med radioaktiv stråling. der bliver herved absorberet 25mJ i 0.30kg væv.

a. beregn den asorberede dosis.

b. beregn den ækvivalente dosis, hvis strålingskilden udsender y-fotoner.

c. beregn den ækvivalente dosis, hvis strålingskilden udsender a-fotoner.

 

og

1/0N + 239/94Pu -> 90/38Sr + 147/56Ba + 3 1/0N

a. Find de indgående kerners atommasser og beregn den samlede masseenergi i begyndelses- og i sluttilstanden.

b. beregn massetabet i processen

c. beregn Q-værdien for en proces. angiv resultet i J.

 

ved godt det har et eller andet med E=m*c^2 men kan bare ikke se hvordan.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2012 af mathon

                                        partikel                 masse / u

                                        10n                        1,008665

                                        23994Pu                239,052157

                                        9038Sr                   89,907738

                                        14756Ba                146,934230

 

                               

                                        massetab             ækvivalent energi

                                            1 u                        931,494 MeV = 1,49242·10-10 J

 

                           10n    +    23994Pu    --->   9038Sr   +   14756Ba   +   3 10n


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. februar 2012 af mathon

                                     | Δm | = (239,052157 - 89,907738 - 146,934230 - 2·1,008665) u = 0,192859 u

                                     Q = (0,192859 u) · (1,49242·10-10 J/u) = 2,87827·10-11 J


Skriv et svar til: stråling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.