Matematik

Andengradsligning

22. februar 2012 af jonasbay123 (Slettet)

x2-2x+(2x-3)2-6*(2x-3)=6

Hej nogen der kan hjælpe mig med denne ligning ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Menes der

x2 -2x + (2x-3)2 -6·(2x-3) = 6     ?

Gang parenteserne ud, saml alle led på venstre side, og reducer. Løs den fremkomne 2.-gradsligning i x .


Svar #2
22. februar 2012 af jonasbay123 (Slettet)

Ja der menes x2 -2x + (2x-3)2 -6·(2x-3) = 6 

- Problemet er at jeg ikke rigtig ved hvordan jeg skal gange parenteserne ud , har sat med den i langtid nu , og det fungerer bare ikke !


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Fra folkeskolen må du da kende en kvadratsætning som

(a+b)2 = a2 + b2 + 2ab

og vide, hvorledes man ganger en toleddes størrelse med et tal?


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.