Fysik

Bølgelære

23. februar 2012 af brainiak (Slettet) - Niveau: B-niveau

En overflademine eksploderer til søs. Lydbølgen i vandet når et fartøj 5,0s før bølgen i luften. Bestem afstanden mellem fartøj og mine, idet Vluft=343m/s og Vvand=1498m/s


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. februar 2012 af mathon

   benyt
                                     s = v·t
           på formen
                                     vvand·tvand = s = vluft·tluft

                                     tluft / tvand = vvand / vluft = 1498 / 343 = 4,36735

                                     tluft / tvand = 4,36735

                                     (tluft - tvand) / tvand = 4,36735 - 1 = 3,36735

                                     (5,0 s) / tvand = 3,36735

                                     tvand = (5,0 s) / 3,36735 = 1,48485 s


                                     s = vvand·tvand (1498 m/s) · (1,48485 s) = 2.224,3 m

....................
anvendt
                   a/b = c  ⇔  (a-b)/b = c - 1


Svar #2
23. februar 2012 af brainiak (Slettet)

#1


   benyt
                                     s = v·t
           på formen
                                     vvand·tvand = s = vluft·tluft

                                     tluft / tvand = vvand / vluft = 1498 / 343 = 4,36735

                                     tluft / tvand = 4,36735

                                     (tluft - tvand) / tvand = 4,36735 - 1 = 3,36735

                                     (5,0 s) / tvand = 3,36735

                                     tvand = (5,0 s) / 3,36735 = 1,48485 s


                                     s = vvand·tvand (1498 m/s) · (1,48485 s) = 2.224,3 m

....................
anvendt
                   a/b = c  ⇔  (a-b)/b = c - 1

wow, det var da imponerende! Mange tak for hjælpen)


Skriv et svar til: Bølgelære

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.