Matematik

På DVD

23. februar 2012 af Thekickbokser (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hej alle. har fået nogle opgaver for, og har svært ved de her 3. muligt nogle der kan lave dem/ hjælpe mig med dem? altså skrive hvordan man finder ud af det? (: 

kunne være en stor hjælp.. 

tak på forhånd 

 

 

Peter køber dvd'er, som kan rumme 4,7 GB. Et musiknummer fylder ca 35.MB. 

G står for Giga, M står for Mega, B står for byte 

- Hvor mange musik numre på 35 MB kan der højst være på Peters dvd'er 

 

De 50 dvd'er sælges i en cylinder formet emballage.  Målene på cylinderens diameter ( 12,4 cm) højde ( 9,5 cm) .

Dvd'erne pakkes i kasser med otte cylindere i hver. 

- Giv et forslag til højde, længde og bredde på en kasse til otte cylindere. 

 

Kasserne med dvd'erne bliver pakket på en palle. pallen har målene 

Længde: 60 cm

Bredde: 80 cm

Højde; 12 cm

Vægt:9.1 kg. 

Hver cylinder med dvd'er vejer 1000g, og pappet til hver kasse vejer 250 g. Når en palle fragtes, må dne højst være 1,6 m høj og ikke veje over 350 g. 

- hvor mange dvd'er han der højst være på en palle? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2012 af 123434 (Slettet)

Et bud:

1: 4,7GB=4,7GB*1024=4812,8MB

4812,8MB/35MB=137 musiknumre

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2012 af PeterValberg

#1 nemlig, du mener sikkert 137 musiknumre (ikke MB) 

(det giver vel ikke meget mening at lagre et halvt nummer)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2012 af 123434 (Slettet)

Du må mene 350 kg

350kg-9,1kg=340,9 kg

Cylinder-kasserne vejer 8*1000g+250g=8250g

Der kan være 340900/8250=ca 41cylinderkasser

50cd´er*41=2050cd`er

 


Svar #4
23. februar 2012 af Thekickbokser (Slettet)

der står 250 g i opgaven?..

 

 


Svar #5
23. februar 2012 af Thekickbokser (Slettet)

nogle der kan den der med højde, længde og bredden på en kasse til otte cylindere? (; kunne være en stor hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

I pallens højde er der 1,6m - 12cm = 148cm til rådighed

Vælger man at pakke cylindrene i kasser med 2×2×2 cylindre, får en kasse dimensionerne

24,8cm × 24,8cm × 19,0cm ,

og der vil være plads til

1×3×7 = 21 kasser på pallen, med vægten 21·8,250kg = 173,25kg

Vælger man at pakke cylindrene i kasser med 1×4×2 cylindre, får en kasse dimensionerne

12,4cm × 49,6cm × 19,0cm

og der vil være plads til

4×1×7 = 28 kasser på pallen, med vægten 28·8,250kg = 231,0kg

Lægger vi imidlertid kasserne ned, kan vi få plads til

4×1×11 = 44 kasser på pallen, med vægten 44·8,250kg = 363,0kg , hvilket overstiger nettovægten på 340,9kg, så vi må tage tre kasser væk, så vi har 41 kasser på pallen.

 


Svar #7
23. februar 2012 af Thekickbokser (Slettet)

tusinde tusinde tak!! (: 


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. oktober 2017 af frederikljr (Slettet)

er 

4,7GB=4,7GB*1024=4812,8MB

4812,8MB/35MB=137 musiknumre          

rigtig ??


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. marts 2019 af Mikkel2513 (Slettet)

Hej med jer

Skriv et svar til: På DVD

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.