Matematik

PÅ Tv

23. februar 2012 af Thekickbokser (Slettet) - Niveau: 9. klasse

nogle der ved hvordan man udregner en diameter på en fladskærm?.. 

 

opgaven lyder ; 

Størrelsen på en fladskærm måles diagonalt og angives i tommer ( ") 

3.1 ) hvor mange centimeter er diagonalen på en fladskærm, der har størrelsen 32" ? 

[ 1" = 2,54 cm ] 

 

på fladskærme er forholdet mellem den længste side og de korteste side 16:9. Den korteste side på en fladskærm er 27 cm. 

3.2) Hvor lang er den længste side på denne fladskærm?

 

På en 42" fladskærm er den ene side 52.3 cm.

3.3) hvor lang er den side , der er vinkelret? . 

 

tak for hjælpen på forhånd, hader at være midt i en opgave, også gå i stå fordi man ikk kan finde ud af den 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2012 af mette48 (Slettet)

størrelsen 32" ? og [ 1" = 2,54 cm ]

32"= 32*2,54 cm

forholdet mellem den længste side og de korteste side 16:9. Den korteste side på en fladskærm er 27 cm.

16  /9 = x / 27 isoler x

 

42" fladskærm er den ene side 52.3 cm.

3.3) hvor lang er den side , der er vinkelret? .

find diagonalens længde som i spørgsmål 1

brug derefter pythagoras


Skriv et svar til: PÅ Tv

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.