Kemi

ph

24. februar 2012 af Kristina0 (Slettet)

Beregn Ph i 0,2 M eddikesyre

skal man ikke bruge denne formel -log(H3O^+)=ph

når jeg bruger den får jeg 0,69, og svaret er 2,2, help :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2012 af Salihu (Slettet)

Eddikesyre (CH3COOH) er en svag syre med pKs = 4,76, derfor anvendes formlen:

                                                  pH = ½*(pKs-log(cs))             (gælder for 4 < pKs < 10)

du får

                                                  pH = ½*(4,76-log(0,2)) = 2,7

 


Skriv et svar til: ph

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.