Kemi

CaCO3 i HCl

22. maj kl. 16:29 af amalie2006 - Niveau: C-niveau

Hejsa, vi sidder med denne her opgave i kemi på c niveau. Vi forstår ikke præcist, hvad det er, de vil have os til at gøre. Er der nogen, som ved, hvad vi skal gøre i denne opgave?


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. maj kl. 18:47 af ringstedLC


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. maj kl. 18:49 af ringstedLC

Måske skal i beregne hvor mange mol calciumkarbonat, der er ved starten af forsøget.


Svar #3
22. maj kl. 18:56 af amalie2006

så vi skal sige 1,976-0,868=1,108 og så er det den gram jeg skal bruge til at regne molar masse, stofmængde og masse


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. maj kl. 19:23 af ringstedLC

Det vil jo så være ved forsøgets afslutning, men pyt nu med det, så ja!.


Svar #5
22. maj kl. 19:27 af amalie2006

Er det så muligt at beregne stofmængden for alle delene med de 2 gram-værdier, som er givet?


Svar #6
22. maj kl. 19:32 af amalie2006

og så sammenligne de to  værdier man får


Brugbart svar (1)

Svar #7
22. maj kl. 19:43 af ringstedLC

Ja, reaktionsligningen giver forholdene mellem de reagerende stoffer.


Svar #8
22. maj kl. 19:46 af amalie2006

så hvad vil du sige jeg skal gør skal jeg sammenligne de to værdier eller skal jeg sige 1,976-0,868=1,108 og bruge den værdier


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. maj kl. 20:29 af ringstedLC

Du må beskrive mere nøjagtigt, hvad du vil. Stofmængdeberegninger kan ikke laves ved at sammenligne to værdier


Svar #10
23. maj kl. 11:00 af amalie2006

Ser det her så rigtigt ud


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. maj kl. 16:27 af ringstedLC

Nej, da den samlede masse på venstre side er meget større end massen på højre side og masse ikke må "forsvinde".

Massen af calciumkarbonat der reagerer, er kendt ved beregningen:

\begin{align*} m_{\textup{CaCO}_3} &= m_{t_1}-m_{t_0} \\ &= \bigl(1.976-0.868\bigr)\,\textup{g}=1.108\,\textup{g} \\ n_{\textup{CaCO}_3} &= \frac{m_{\textup{CaCO}_3}}{M_{\textup{CaCO}_3}} \;{\color{Red} \neq}\; \frac{m_{\textup{CaCO}_3}}{M_{\textup{CO}_2}} \end{align*}

Iøvrigt:

- Undlad beregningen af mcalc.-karb. i skemaet (den har du jo lavet).

- Nedjustér antallet af betydende cifre.

Ellers ser det fint ud!


Skriv et svar til: CaCO3 i HCl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.