Kemi

Redox reaktion

09. juni 2024 af KanIkkeMere - Niveau: B-niveau

Hej! er der nogen der kan hjælp med at afstemme denne her redox reaktion, jeg kan simple hen ikke finde ud af det, jeg bliver ved med at få den forkerte svar :(

Fe2+ (aq) + NO3^- (aq)  = Fe3+ (aq)  + N2(g)   (surt)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2024 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \overset{\mathbf{{\color{Red} +2}}}{Fe}{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +5}}}{N}{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;\overset{\mathbf{{\color{Red} +3}}}{Fe}{^{3+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} 0}}}{N}_2\,_{\textit{(g)}}\end{}\\\\\\ \begin{array}{ccccl} \textbf{atom}&\textbf{op}&\textbf{ned}&\textbf{antal}\\ Fe&1&&10\\ N&&5&2&\textup{da N \o nskes i et \textbf{lige} antal} \end{}\\\\\\\\ \begin{array}{llllll} \textbf{afstemning af op- og nedgange:}\\\\ 10\,Fe^{2+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,N{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;10\,Fe^{3+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;N_2\,_{\textit{(g)}}\\\\\\ \textbf{afstemning af ladning:}\\\\ 10\,Fe^{2+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,N{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;12\, H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;10\,Fe^{3+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;N_2\,_{\textit{(g)}}\end{}


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. juni 2024 af mathon

\small \begin{array}{lllllllll}\textbf{afstemning af hydrogen:}\\\\ 10\,Fe^{2+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,N{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;12\, H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;10\,Fe^{3+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;N_2\,_{\textit{(g)}}\;+\;6\,H_2O\,_{\textit{(l)}}\\\\ \textbf{oxygen stemmer.} \end{}


Svar #3
10. juni 2024 af KanIkkeMere

tak!! det var seriøst den støreste hjælp!!


Skriv et svar til: Redox reaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.