Kemi

Termodynamik

04. juni 2024 af Bumbum113 - Niveau: A-niveau

Hvilken sammenhæng er der mellem kemiske ligevægte og termodynamiske størrelseer?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. juni 2024 af mathon

\small \begin{array}{llllll}\textup{For gasser:}\\& \Delta G_m=\Delta G_M ^\Theta+R\cdot T\cdot \ln(Y)\\\\& -\Delta G_M ^\Theta=R\cdot T\cdot \ln(K)\\\\& Y=K \textup{ ved ligev\ae gt} \end{}

Disse formler har også gyldighed for reaktioner i fortyndet vandig opløsning. Man skal blot huske, at opløste partikler indgår med deres koncentrationer i reaktionsbrøken, mens vand indgår med sin molbrøk, som sættes til 1.


Svar #2
04. juni 2024 af Bumbum113

Okay, mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: Termodynamik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.