Kemi

Dumpede kemi

11. juni kl. 16:01 af Chr12345 - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har lige være til kemi b eksamen og fået 00, men fik 7 i årskarakter.

Så her er mine spørgsmål:

hvor meget trækker det ned i snit

Skal jeg læse kemi op, hvis bestået kemi kræves på en videregående uddanelse, eller redder årskarakterne mig? 

Har jeg dumpet kemi fuldstændigt og er de 2 år med kemi spildt? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni kl. 20:51 af ringstedLC

En øvdag...

\begin{align*} \textup{Du havde}&:\frac{7+7}{2} &= ... \\ \textup{Du har}&:\frac{7+7+0}{3} &= ... \end{align*}

Det du har lært kan ingen tage fra dig, så nej, - de to år er ikke spildt.


Svar #2
11. juni kl. 20:54 af Chr12345

Men er det dumpede? Med årskarakter?

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. juni kl. 21:04 af ringstedLC

Et fag er bestået, når gennemsnittet af afsl. standpunktskarakterer og eventuelle eksamenskarakterer er mindst 2.0


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. juni kl. 21:24 af MentorMath

#0

Bemærk at eksamensfag måske har en højere vægtning end årskaraktererne har. 

Sådan var det i hvert fald i mit tilfælde, i gymnasiet (2021). Jeg stod i samme situation og dumpede kemi til den mundtlige eksamen på B-niveau.

I mit tilfælde vægtede eksamenskarakteren 1,5, mens årskaraktererne vægtede 1.

Jeg spurgte, på daværende tidspunkt, min studievejleder i gymnasiet, som ikke kunne komme med en givende forklaring, på hvorfor eksamenskarakteren netop vægtede halvanden gange så meget. Blot, så du er obs på det, i tilfælde af, at det samme er gældende for dig.


Svar #5
11. juni kl. 21:52 af Chr12345

Hvordan ville jeg kunne udregne det, hvis vi siger eksamen vægter 1,5? Eller 2?

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. juni kl. 22:29 af MentorMath

#5

Med vægtning 1,5:

(7 + 7 + 0)/(1 + 1 + 3/2) = (7 + 7 + 0)/(7/2) = 14/(7/2) = 28/2 = 4.

Med vægtning 2:

(7 + 7 + 0)/(1 + 1 + 2) = (7 + 7 + 0)/4 = 14/4 = 3,5.

Du vil altså, som jeg ser det, i al fald bestå faget uanset hvad :)


Svar #7
11. juni kl. 22:31 af Chr12345

Okay tak for hjælpen :)

Brugbart svar (0)

Svar #8
11. juni kl. 22:32 af MentorMath

Selv tak! Og du spørger selvfølgelig bare igen, hvis du bliver i tvivl om noget :)


Skriv et svar til: Dumpede kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.