Kemi

Syre-Base kemi - efterbehandling af eksperiment

08. juni 2024 af lepidoptera - Niveau: B-niveau

Hejsa har brug for hjælp til hvordan man regner vedhæftede efterbehandling ud.


Svar #1
08. juni 2024 af lepidoptera

Spørgsmålene og data:


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. juni 2024 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. juni 2024 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textbf{2.}\\&\textup{Ved \ae kvivalenspunktet}\\&\textup{er syrekoncentrationen}\\&\textup{MEGET lille sk\o nnet til }10^{-4}\;\mathrm{M}\\&\textup{og }\left [ B \right ]\textup{ sk\o nnet til }0.8\;\mathrm{M}\\&\textup{hvorfor:}\\&& pOH=pK_b+\log\left ( \frac{\left [ S \right ]}{\left [ B \right ]} \right )=9.24+\log\left ( \frac{0.0001\;\mathrm{M}}{0.08\;\mathrm{M}} \right )=6.34\\&\textup{og}\\&&pH=14-6.3=7.66 \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. juni 2024 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{4.}\\& n_{naOH}=\left ( 0.015\;\mathrm{L} \right )\cdot \left ( 1.00\;\mathrm{\frac{mol}{L}}\right )=0.015\;\mathrm{mol} \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. juni 2024 af mathon

\small \small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{5.}\\& n_{CH_3COOH}=\left ( 0.015\;\mathrm{L} \right )\cdot \left ( 1.00\;\mathrm{\frac{mol}{L}}\right )=0.015\;\mathrm{mol} \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. juni 2024 af mathon

korrektion:

\small \small \small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{5.}\\& n_{CH_3COOH}= \frac{1.77\;\mathrm{g} }{60.052\;\mathrm{\frac{g}{mol}}}=0.029(474)\;\mathrm{mol} \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. juni 2024 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{6.}\\&\textup{Da reaktionsforholdet er}\\&&CH_3COOH:NaOH=1:1\\&\textup{er}\\&&n_{CH_3COOH}=n_{NaOH}= \0.015\;\mathrm{mol}\\\\\\&&c_{CH_3COOH}= \frac{ \0.015\;\mathrm{mol}}{0.002 \;\mathrm{L}}=7.5\;\mathrm{M} \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. juni 2024 af mathon

\small \small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{7.}\\& \textup{Massen af 1 L }CH_3COOH\textup{:}\\&&m=\left ( 7.5\;\mathrm{mol} \right )\cdot \left ( 60.052\;\mathrm{\frac{g}{mol}} \right )=450.39\;\mathrm{g} \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. juni 2024 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{8.}\\& \textup{Massen af 1 L }CH_3COOH\textup{:}\\&&m=\left ( 1\;\mathrm{L} \right )\cdot \left ( 885\;\mathrm{\frac{g}{L}} \right )=885\;\mathrm{g}\\\\ &\textup{masseprocent:}\\&&p=\frac{450.39\;\mathrm{g}}{885\;\mathrm{g}}\cdot 100\%=50.9\% \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. juni 2024 af mathon

Rettelse:


\small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{8.}\\& \textup{Massen af 1 L }CH_3COOH\textup{{\color{Red} -opl\o sning}}\textup{:}\\&&m=\left ( 1\;\mathrm{L} \right )\cdot \left ( 885\;\mathrm{\frac{g}{L}} \right )=885\;\mathrm{g}\\\\ &\textup{masseprocent:}\\&&p=\frac{450.39\;\mathrm{g}}{885\;\mathrm{g}}\cdot 100\%=50.9\% \end{}


Skriv et svar til: Syre-Base kemi - efterbehandling af eksperiment

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.