Matematik

Punkter, linjer og former.

25. februar 2012 af Sidsel113 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej, jeg sidder med en opgave som jeg ikke forstår, og derfor tænkte jeg i kunne hjælpe :) 

Opgaven lyder sådan : 

Trekantens højde er 5 cm, og arealet er 20 cm2.

Så er spørgsmplet sådan: Tegn trekant som passer til disse mål. 

Håber i kan hjælpe mig, da jeg virkelig har brug for det :) .


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2012 af mathon

                                          (1/2) · h · g = T

                                          (1/2) · (5 cm) · g = (20 cm2)

                                          (5 cm) · g = (40 cm2)

                                           g = (40 cm2) / (5 cm) ) = 8 cm

eneste krav er
                                            grundlinje 8 cm

                                            højde 5 cm

så du sætter højden, hvor på gundlinjen du lyster,
og tegner trekanten færdig
                         

                      


Svar #2
25. februar 2012 af Sidsel113 (Slettet)

Skal jeg så tegne den sådan at grundlinjen skal være 8 cm. Og de begge to sider opad skal være 5 cm? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2012 af nielsenHTX

#2 det er højden som er 5cm..

tegn en linje som er 8cm lang og tegn så en linje som er vinkelret på den og 5cm lang.


Svar #4
25. februar 2012 af Sidsel113 (Slettet)

Jamen det skal jo være en trekant? :/


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. februar 2012 af nielsenHTX

#4 du skal selvfølgelig forbinde punkterne....

 

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Svar #6
25. februar 2012 af Sidsel113 (Slettet)

Men jeg forstår det ikke grundlinjen skal være 8 cm også skal jeg????


Svar #7
25. februar 2012 af Sidsel113 (Slettet)

Nååår okay nu forstår jeg tusind tak :)


Skriv et svar til: Punkter, linjer og former.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.