Matematik

Cirklens ligning

25. februar 2012 af Ultraviolet (Slettet)

Hej

Jeg prøver at finde centrum og radius ved at omskrive:

x2+y2+6x-10y+14=0

(x+3)2+(y-5)2+14+9+25=9+25

(x+3)2+(y-5)2=48-34

(x+3)2+(y-5)2=14

så C(-3,5) men radius skal være √20 jeg får √14. 

Prøve med en anden:

x2-4x+y2+8y+11=0 

(x-2)2+(y+4)2+11+4+16=4+16

(x-2)2+(y+4)2=31-20

(x-2)2+(y+4)2=11

redius skal være √9 men jeg får √11 ???

Hvad gør jeg forkert?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. februar 2012 af PeterValberg

I anden linje (første cirkel ligning) skal 9 og 25 KUN lægges til på højre side
af lighedstegnet, da de allerede er inkluderet i parenteserne på venstre side

samme problem i den anden

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. februar 2012 af nielsenHTX

du lægger 25+9 for meget til

x2+y2+6x-10y+14=0    ⇔

(x+3)2+(y-5)2+14=9+25  osv

 


Brugbart svar (2)

Svar #3
25. februar 2012 af AskTheAfghan

x2 + y2 + 6x - 10y + 14 = 0

x2 + 6x + y2 - 10y + 14 = 0

(x + 3)2 - 9 + (y - 5)2 - 25 + 14 = 0

(x + 3)2 + (y - 5)2 - 20 = 0

(x + 3)2 + (y - 5)2 = 20

(x + 3)2 + (y - 5)2 = √(20)2

Cirklens centrum: (-3 ; 5) , radius: √(20)


Skriv et svar til: Cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.