Matematik

procent

25. februar 2012 af Sidsel113 (Slettet)

Hej jeg har en opgave som jeg ikke ved hvordan jeg skal løse? håber i kan hjælpe

Opgaven: 

Hvor meget er varene steget

A. fra 55 kr. til 60 kr.?      =  Stigningen er i procent?

b. fra 55 kr. til 65 kr.?      = Stigningen er i procent?

c. fra 5.50 kr. til 6,00 kr?      = Stigningen er i procent?

d. fra 500 kr. til 1500 kr.?     = Stigningen er i procent?

Håber i kan hjælpe ? :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. februar 2012 af SuneChr

a)        100%·(60 - 55) / 55  =  100%·1/11  =   9,09%

b) c)  og d)  samme fremgangsmåde.


Svar #2
25. februar 2012 af Sidsel113 (Slettet)

Det forstår jeg ikke, kan du ikke lave A så kan jeg se hvad du mener??


Svar #3
25. februar 2012 af Sidsel113 (Slettet)

Det forstår jeg ikke, kan du ikke lave A så kan jeg se hvad du mener??


Svar #4
25. februar 2012 af Sidsel113 (Slettet)

Dit resultat får jeg det ikke till? 

Kan du ikke lave b med mellemregninger?


Svar #5
25. februar 2012 af Sidsel113 (Slettet)

Jeg forstår bare ikke hvorfor du regner det her med 100%·1/11    ??


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. februar 2012 af SuneChr

# 5  Der forkortes.     Der sker ingenting ved at gange med 100% .  100% = 1

b)    100%·(65 - 55) / 55

c)    100%·(6,00 - 5,50) / 5,50

d)    100%·(1500 - 500) / 500

Du skal finde stigningen. Stigningen skal i tælleren og det oprindelige beløb i nævneren. At gange med 100% er det samme som at gange med 1. Det sker der ikke noget ved.

 

 


Svar #7
25. februar 2012 af Sidsel113 (Slettet)

men fx den med 100%·(1500-500) / 500 resultatet bliver = 149999   ???


Brugbart svar (1)

Svar #8
25. februar 2012 af SuneChr

# 7  Jeg ved ikke, hvad det er for en regnebog, du anvender. Jeg lærte i grundskolen, at 1500 - 500 =  1000 og at

1000/500 = 2  og at  100%·2 = 200%


Svar #9
25. februar 2012 af Sidsel113 (Slettet)

Nååååår bliver resulatat af denne  100%·(1500-500) / 500  så ikke  20%??


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. februar 2012 af Esbenps

#9:

Nej, 200%.

 

Fremgangsmåden er, at du tager forskellen mellem tallene og dividerer med det første tal. Bagefter ganger du med 100.

Altså:

 

d) Forskellen mellem 500 og 1500 er 1000. Jeg dividerer med det første tal (500):

1000/500 = 2

Bagefter ganger jeg med 100:

2 * 100 = 200.

 

Forøgelsen er derfor 200%.


Svar #11
25. februar 2012 af Sidsel113 (Slettet)

Okay nu forstår jeg tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.