Matematik

Punkter, linjer og former.

25. februar 2012 af Sidsel113 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej jeg sidder her med en opgave som jeg overhovedet ikke forstår, håber i kan hjælpe?.

Opgaven: 

a. tegn en kvadrat med et areal, som er meller 6 cmog 7 cm2

håber i kan hjælpe mig med hvordan jeg tegner sådan en ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. februar 2012 af fafdsafasd (Slettet)

du ved, at arealet skal være mellem 6 cm2 og 7 cm2. det kunne f.eks. være 6,5 cm2 . altså skal a cm · a cm = 6,5 cm2.

det kan du korte ned til, at a · a = 6,5. find så a. da har du dine to sider (cm · cm = cm2)


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. februar 2012 af fafdsafasd (Slettet)

giver det mening?


Svar #3
25. februar 2012 af Sidsel113 (Slettet)

Altså det giver mening, men ved ikke rigtigt hvordan jeg skal tegne den?


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. februar 2012 af fafdsafasd (Slettet)

hvis du kan udlede sidelængden a, ud fra det jeg skrev, er det jo bare at tegne dem (i et kvadrat, skal sidelængderne være ens). kan du finde a?


Svar #5
25. februar 2012 af Sidsel113 (Slettet)

Skal a så ikke være halvdelen af 6,5 ???


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. februar 2012 af fafdsafasd (Slettet)

nej, for 3,25 · 3,25 ≠ 6,5

 


Brugbart svar (1)

Svar #7
25. februar 2012 af SuneChr

Et kvadrat med arealet 6 har sidelængden √6 = 2,45

Et kvadrat med arealet 7 har sidelængden √7 = 2,65 

Du skal derfor tegne et kvadrat, hvor sidelængden ligger imellem 2,45 og 2,65 .


Svar #8
25. februar 2012 af Sidsel113 (Slettet)

Men det jeg ikke forstår er hvad skal grundlinjen være, jeg kan jo ikke bare tegne en streg i siden som er halvdelen af 6,5 ? kan du ikke komme med et eksempel eller lign. hvor du tegner den ??


Brugbart svar (1)

Svar #9
25. februar 2012 af fafdsafasd (Slettet)

du ved at a2 = 6,5 (jeg skriver a2, da a · a = a2).

for så at isoloere a, finder du kvadratroden af 6,5 (da rod, er det modsatte af potens)

 

      a = √6,5


Svar #10
25. februar 2012 af Sidsel113 (Slettet)

Men der er jo 4 sider i alt skal så alle sider være 6,5 cm2 eller skal det være 4 sider som i alt giver 6,5 cm2  ???


Brugbart svar (1)

Svar #11
25. februar 2012 af fafdsafasd (Slettet)

se på et kvadrat: http://www.matema10k.dk/fileadmin/user_upload/OpgGeom/Kvadrat.jpg

der er sidelængden angivet med "x" (den vi har angivet med a)

 

du tegner bare et kvadrat, med den sidelængde vi i #9 har fundet frem til. altså a = √6,5 ≈ 2,55 cm. (husk, at vinklen siderne imellem, skal være 90º)


Brugbart svar (1)

Svar #12
25. februar 2012 af fafdsafasd (Slettet)

alle sider skal have den længde, angivet i #11. ( da A = a2)


Brugbart svar (1)

Svar #13
25. februar 2012 af fafdsafasd (Slettet)

arealet i et kvadrat udledes ved at gange to sider med hinanden. da sidelængderne i et kvadrat er ens, er

         arealet = sidelægnde · sidelængde


Svar #14
25. februar 2012 af Sidsel113 (Slettet)

Okay nu forstår jeg, tusind tak for hjælpen :)


Brugbart svar (1)

Svar #15
25. februar 2012 af fafdsafasd (Slettet)

det blev måske gjort en smule kompliceret, men det er godt, at du har forstået det. det var så lidt


Brugbart svar (1)

Svar #16
25. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Af #7 ser man, at et kvadrat med sidelængden 2,5 cm vil ahve et areal, der ligger mellem 6cm2 og 7 cm2 , og det er jo korrekt, da

(2,5 cm)2 = 2,52 cm2 = 6,25 cm2


Brugbart svar (1)

Svar #17
25. februar 2012 af YesMe (Slettet)

(2,5 cm)2 = 2,52 cm2 = 6,25 cm2


Brugbart svar (1)

Svar #18
25. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#17

Jo, en typografisk sætternisse havde været på spil i #16 --- tak.


Skriv et svar til: Punkter, linjer og former.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.