Matematik

Det gyldne snit-bevis

25. februar 2012 af Quidditch (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen :), jeg er igang med at bevise a/b = (1+kvadratroden af 5)/2. Men jeg kan ikke helt bevise det, derfor vil jeg spørge, om nogen ville være søde at vise mig hvordan man beviser sætningen?

På forhånd mange tak :D

Mange venlige hilsener I-Ved-Hvem ;)


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. februar 2012 af SuneChr

Placér et punkt P på linjestykket AB.

Det gyldne snit placerer P på AB således, at

|PA|/|AB|  =  |PB|/|PA|   ⇒    |PA|2  =  |PB|·|AB|

Kald |AB| = a  og  |AP| = x

x er da den positive rod i     x2 + ax - a2 = 0


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. februar 2012 af peter lind

Nu findes der flere forskellige definitioner på det gyldne snit, og jeg ved ikke hvilken du bruger. Da du skriver a/b gætter jeg på at du mener (a+b)/a = a/b = φ.  Hvis du dividerer a op i hvert led på venstre side får du 1 + b/a = 1+1/φ. Forlænger du ligningen med φ får du φ+1 = φ2 hvilket giver en andengradsligningen, som du kan løse


Svar #3
25. februar 2012 af Quidditch (Slettet)

Jeg  vedhæfter mit spørgsmål, og hvad jeg er nået fremn til her :) :

 

Vedhæftet fil:Bevis.docx

Brugbart svar (1)

Svar #4
25. februar 2012 af peter lind

Jeg kan ikke læse det docx format. Kan du ikke levere det i doc eller pdf format ?


Svar #5
25. februar 2012 af Quidditch (Slettet)

Her er den som pdf.

Vedhæftet fil:Bevis.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #6
25. februar 2012 af peter lind

Det er godt nok selv om metoden i #2 er væsentlig lettere. I ab/b2 kan du forkorte med b i tæller og nævner hvilket giver a/b


Svar #7
26. februar 2012 af Quidditch (Slettet)

Er det i orden hvis man kun gør det på den ene side af lighedstegnet?


Brugbart svar (1)

Svar #8
26. februar 2012 af peter lind

Hvad mener du med det? Gøre hvad ?


Skriv et svar til: Det gyldne snit-bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.