Matematik

Matematik B forskellige opgaver

26. februar 2012 af studinen2012 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan hjælpe med følgende ville det redde min dag :)

Opgave 2.b

Opgave 4 - Hvordan er det nu man beregner om den er stigende/aftagende, når man ikke bare må kigge på grafen? Er det noget med at sætte ekstremumspunkterne ind i den oprindelige funktion?

Opgave 6.b - Jeg er lidt i tvivl om hvad jeg skal sige om de punkter, der markerer kvartilsættet. Minimum og maksimum kan jeg godt sige noget om.

Opgave 7

Jeg har indtilvidere lavet dette

A = 0,5 * x *(-x2+6x) Hvordan kommer jeg videre til at bestemme arealet?

Og hvordan bestemmer jeg x når arealet af trekant OPQ er størst muligt?

 

På forhånd tak :)

Vedhæftet fil: MatematikB_aflevering14.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2012 af nielsenHTX

opgave 4 man løser f '(x)=0 og kigger på om den afledte er positiv eller negativ... hvis

f '(x)>0 er f(x) voksende

f '(x)<0 er f(x) aftagende  

opgave 7 A(x) betegner arealet løs A '(x)=0    for x>0

 


Svar #2
26. februar 2012 af studinen2012 (Slettet)

#1

Opgave 4: det har jeg gjort og jeg får dermed nogle ekstremumspunkter, men jeg skal jo kunne sige om den er voksende eller aftagende mellem disse punkter. Hvordan er det man gør det?

 

Opgave 7: A = 0,5 * x *(-x2+6x) er det den ligning jeg skal løse?


Svar #3
26. februar 2012 af studinen2012 (Slettet)

Opgave 7: Så jeg løser A'(x)=0,x og får x=0 og x=4. Så må det jo være 4, da et areal ikke kan være negativt, men er 4 arealet? Eller skal jeg gøre mere efter jeg har løst for den afledte funktion?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. februar 2012 af nielsenHTX

#2 så vælger man en værdi mellem (hver) maks/min punkterne og bruger #1
#3 arealet er A(4) altså indsæt x=4 i A(x)

 


Svar #5
27. februar 2012 af studinen2012 (Slettet)

Nogen der kan hjælpe mig med de sidste par opgaver? :)


Skriv et svar til: Matematik B forskellige opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.