Fysik

GALILEIS FALDLOV

26. februar 2012 af gitte2740 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

HVIS HØJDEN ER 34,6-TYNDEACCLERATIONEN ER 9,82-TIDEN ER 1 SEK.

HØJDEN=S

G=TYNDEACCLERATIONEN

T= TIDEN

FORMLEN LYDER S=½ X G X T^2

HVIS TALLENE SÆTTES IND, SER DET SÅ SÅDAN UD ELLER HAR JEG MISFORSTÅET DET?

 

34,6 X ½ X G X 1X1= 169,89  ELLER ER FALD LÆNGTEN ENS UANSET HØJDEN??

SÅ DET ER ½ X 9,82 X 1X1 = 4,91

MVH

FREJA 7 KLASSE

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. februar 2012 af Jerslev (Slettet)

#0: Prøv at skrive indlægget uden at bruge store bogstaver hele vejen igennem.

Hvad skal du finde frem til, og hvilke oplysninger kender du?


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. februar 2012 af Enhver (Slettet)

Faldlængden er bare et andet ord for højden. 

Du bruger formlen    s = ½ *g*t   til at beregne faldlængden med. Her betegner s faldlængden. 

Så dit andet forsøg er det rigtige, hvis du altså skal beregne faldlængden for et frit fald, der varer 1 sek    

        s = ½ * 9,82 * 12 = 4,91

For et fald fra en højde på 34,6 (meter går jeg ud fra), er tiden noget større. 


Svar #3
26. februar 2012 af gitte2740 (Slettet)

Det var et skema, jeg skulle udfylde for, at finde en stålkugles fald fra rundetårn. Jeg forstod bare ikke lige formelen. Det gør jeg nu..så mange tak, Enhver :) 


Skriv et svar til: GALILEIS FALDLOV

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.