Matematik

skalarfunktion

27. februar 2012 af Mathematica (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Min lærer skrifter for en skalarfunktion f tit:

df = ∇f •dr = ∂r/∂x · dx + ∂r/∂y · dy + ∂r/∂z · dz

Men hvad skal denne her df repræsentere? Det kan vel ikke være et infinitisimalt stykke af kurven for det må da være givet ved:

df = √((∂r/∂x · dx)2 + (∂r/∂y · dy)2 + (∂r/∂z · dz)2)
 

altså med pythagoras i 3D.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2012 af Euroman28

df repræsentere så vidt jeg kan se det man i fagsprog kalder for den total afledte af f. som er summen af produktet mellem den partiel og den afledte mht. til x, y og z.

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: skalarfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.