Matematik

Reducering

27. februar 2012 af Onleene95 (Slettet)

Hej.

Vil bare lige vide om jeg har gjort det rigtig og om jeg så bare skal plusse parenteserne sammen eller om jeg skal gange dem sammen?

1) Z = 4(a + 5b) + 7( 3a + b)
    Z = 4 * a + 5b + 7 * 3a + b =
    (4a + 20b) + (21a + 7b)


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2012 af HaettemaageN (Slettet)

Der er noget galt i din mellemregning, men den sidste ligning er korrekt.

Du skal bare "plusse parenteserne sammen". Der er jo ikke noget gange-tegn.


Svar #2
27. februar 2012 af Onleene95 (Slettet)

Takker :)

 


Svar #3
27. februar 2012 af Onleene95 (Slettet)

Hvad gør jeg så ved denne: Y = a(a – b) + b(a + b) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. februar 2012 af HaettemaageN (Slettet)

Du ganger a hhv. b ind i de respektive parenteser. og forkorter.


Svar #5
27. februar 2012 af Onleene95 (Slettet)

Vil det så blive a * a - a * b + b * a + b * b ??


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. februar 2012 af HaettemaageN (Slettet)

Ja, det vil det .. Hvor a * a = a2 og b *b = b2.. Og så er -a*b + b*a = 0.

 

Så svaret bliver bare:

Y = a2 + b2


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.