Matematik

polynomiums division

04. august 2005 af svesker (Slettet)
Kan normalt godt løse polynomiums division, men kan ikke finde ud af denne her: (-x^3+3x^2+x+4):(x^2+1) mit problem er at jeg skal dividere med x^2, som jeg ser det er det eneste man kan gange x^2 med, er -x og efter min udregning bliver det -x^3, men så når man gange videre så får man -x og det kan man jo ikke trække fra 3x^2, hvad gør jeg galt ? ps. skal have svar seneste i dag !!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. august 2005 af frodo (Slettet)

du skal da bare trække det fra x! Du får i 1. omgang ikke noget andengradsled, så der står bare 0

resultatet bliver: -x+3+(2x+1)/(x^2+1)

Svar #2
04. august 2005 af svesker (Slettet)

forstår ikke helt dit resultat, hvis vi ser på en polynomiums division jeg godt kan finde ud af (2x^4+x^3+2x^2-x-34):(x+2)er resultatet 2x^3+8-17, da når vi har ganger hver led med (x+2)og trækker det fra 2x^4+x^3+2x^2-x-34 bliver det 0

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. august 2005 af frodo (Slettet)

og det samme gør sig gældende her.

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. august 2005 af frodo (Slettet)

(x^2+1)(-x+3+(2x+1)/(x^2+1))= 2x+1 +(x^2+1)(-x+3)=2x+1-x^3+3x^2-x+3=
-x^3+3x^2+2x-x+1+3=-x^3+3x^2+x+4

Q.E.D.

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. marts 2006 af Daunte (Slettet)

Q.E.D.

Hvad betyder dette??


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. marts 2006 af fixer (Slettet)

quod erat demonstrandum

oversat: hvilket var det, der skulle vises.

Skriv et svar til: polynomiums division

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.