Matematik

Laks

29. februar 2012 af hansenx (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle :-)
Sidder med en matematik opgave jeg ikke helt forstår, håber i kan hjælpe!

I tabellen ses sammenhørende værdier af længde og vægt for en laks.


Laksens længde (cm) 50 60 70 80 90 100 105
Laksens vægt (kg) 1,29 2,19 3,47 5,11 7,45 10,36 12,05

I en model antages det, at laksens vægt kan beskrives ved en funktion af typen
V =b⋅ La , (her går jeg ud fra at det er potens jeg skal bruge, så derfor er funktionen rigtigt, f(x) = b*x^a)


V er laksens vægt (målt i kg), og L er laksens længde (målt i cm).

a) Benyt tabellens data til at bestemme tallene a og b.

ved ikke helt om det er rigtig og håber i kan hjælpe, for ved ikke hvilke tal jeg skal putte ind?? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. februar 2012 af PeterValberg

Du skal lave en potens-regression over de oplyste data, hvilket giver dig værdierne for a og b

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
29. februar 2012 af hansenx (Slettet)

Ja okay, men hvilke tal skal jeg putte ind i potensen? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. februar 2012 af PeterValberg

Hvilket CAS værktøj bruger du ? 

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
29. februar 2012 af hansenx (Slettet)

Hvad er CAS? :-)
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. februar 2012 af PeterValberg

fx EXCEL, TI-nspire, TI-89, TI-interactive, Maple, MathCad

(graf)lommeregnere og computerprogrammer

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. februar 2012 af PeterValberg

Her er det lavet i MS Excel [ LINK ]

Her er det lavet med TI-nspire CAS [ LINK ]

BEMÆRK, at TI-nspire "bytter om på" a og b i forhold
til den "normale" model for en potensfunktion y = b·xa

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
29. februar 2012 af hansenx (Slettet)

Har Graph, lommeregner, excel eller intet :-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. februar 2012 af PeterValberg

Okay, Excel kan (som du kan se jf ovenstående link) sagtens klare jobbet :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #9
29. februar 2012 af hansenx (Slettet)

Mange tak!


Skriv et svar til: Laks

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.