Matematik

Reducering

29. februar 2012 af melgaard (Slettet)

Hej, hvordan reducerer man: (xy + x^2) / xy
giver det bare (xy+x) / y eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. februar 2012 af Grud (Slettet)

(xy + x2) / xy = xy / xy + x2 / xy = 1 + x/y

Du kan altid teste om du har reduceret rigtigt ved at indsætte to tal som x og y.

(2*3 + 22) / (2*3) = (6 + 4) / 6 = 10 / 6

1 + 2 / 3 = 6/6 + 4/6 = 10 / 6

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er ikke korrekt. Forkort tæller og nævner med den fælles faktor x. Hvert led i tælleren divideres så med x, og nævneren divideres med x. Du har ikke forkortet det første led i tælleren med x.


Svar #3
29. februar 2012 af melgaard (Slettet)

Så jeg har startet korrekt ud ved min forkortning af x i tæller og nævner?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Genlæs #2, og se resultatet i #1.


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.