Matematik

Vektorer

29. februar 2012 af elissa92

Håber, jeg kan få lidt hjælp.

Hvis jeg ved, at AQ har vektoren AQ = (10 ; 0) og at AB, som ligger på linjen AQ har en længde 25, dvs. AB = 25, hvordan finder jeg så punktet B?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man ved så, at AB = k·AQ , og at |AB| = 25, og at |AQ| = 10 , så k = 5/2 . Punktet B findes da af

OB = OA + AB = OA + (5/2)·AQ .

Da vi ikke kender punktet A's koordinater, kan vi ikke finde punktet B's koordinater. Prøv at formulere hele opgaven.


Svar #2
29. februar 2012 af elissa92

A(0;10)    :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så er det jo bare at indsætte i udtrykket i #1.


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.