Matematik

Differentiation

01. marts 2012 af emiliehvc (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude :-) 

Er der en der kan hjælpe mig med at differentiere: P(t) = 1000/(1+e4,8-0,7t)  ? 

På forhånd tak! 

 

Brugbart svar (1)

Svar #1
01. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt reglerne for differentiation af en brøk, en sammensat funktion, og en eksponentiel funktion.


Svar #2
01. marts 2012 af emiliehvc (Slettet)

Jeg kan godt se at det er netop de tre regler jeg skal bruge, men jeg kan simpelthen ikke få dem koblet sammen eller starte på dem for den sags skyld.

   

Brugbart svar (1)

Svar #3
01. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man får så

P'(t) = [ -1000/(1+e4,8-0,7t)2 ] · (1+e4,8-0,7t)'

        = [ -1000/(1+e4,8-0,7t)2 ] · (e4,8 · (-0,7)·e-0,7t)

        = 700 · e4,8 · e-0,7t / (1 + e4,8 · e-0,7t)2


Svar #4
01. marts 2012 af emiliehvc (Slettet)

Okay, tak! Det var i 2. led det gik galt for mig, kan jeg se :-) Nu har jeg styr på det. 

 

Skriv et svar til: Differentiation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.