Matematik

Omskriv brøk til Procent

02. marts 2012 af Simone155 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Ja jeg har tre brøker som jeg ikke kan finde ud af, at omskrive til procent.

 

19/21

3/20

22/25

 

Vi har lært det før, men det er lang tid siden, og jeg har glemt hvordan man gøre nu ..


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. marts 2012 af hehehej (Slettet)

f.eks. 2'eren så går 20 5 gange op i hundrede. så ganger du 20 med 5 og du ganger 3 med fem. derefter får du procenten.

20 * 5 ---> 100

3 * 5 -----> 15 = 15%


Svar #2
02. marts 2012 af Simone155 (Slettet)

Hvad så med de andre.. ingen af dem går op i 100? ..


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. marts 2012 af hehehej (Slettet)

25 og 21 går da op i hunrede??.... 


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. marts 2012 af hehehej (Slettet)

se denne. http://www.youtube.com/watch?v=saUKe6mJOlA


Brugbart svar (2)

Svar #5
02. marts 2012 af Dontblame (Slettet)

Da brøkerne også er divisionsstykker, kan de bare divideres. 

(19/21)*100 = 90,48 %

(3/20)*100 = 15 %

(22/25)*100 = 88 %

 

 


Svar #6
03. marts 2012 af Simone155 (Slettet)

Tusind tak :-)


Skriv et svar til: Omskriv brøk til Procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.