Fysik

Vejrballoner

02. marts 2012 af HE1234 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En varmeluftballon med rumfanget 2200 m3 skal løfte 500 kg. Massefylden af den atmosfæriske luft er cirka 1,3 kg/m3. Massefylden af luften i ballonen gøres tilstrækkelig lille ved opvarmning med en gasflamme. Beregn massefylden af luften i ballonen, når ballonen svæver.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Opdriften på ballonen balancerer lige netop med tyngdekraften på ballon + last.


Svar #2
03. marts 2012 af HE1234 (Slettet)

Hvilken formel skal jeg bruge til beregning af massefylden?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2012 af mathon

 

                              Opdriften på ballonen                =                  tyngdekraften på ballon + last

                            (2200 m3)·(1,3 kg/m3)·g              =                    ((2200 m3ρ + (500 kg))·g

                            (2200 m3)·(1,3 kg/m3)                 =                    ((2200 m3ρ + (500 kg))

 


Svar #4
04. marts 2012 af HE1234 (Slettet)

Bliver massefylden 1,1 kg/m^3?


Skriv et svar til: Vejrballoner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.