Matematik

Diffenrentialregning

03. marts 2012 af fille123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! :) 

Er der nogen der kan hjælpe mig med at differentiere den her ligning:
y(t) = a/b /(1+ce^-bt) uden at man bruger lommeregner..

Håber der er nogen der vil hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2012 af Salihu (Slettet)

y(t) = a/b /(1+c*e-b*t)

       = a/(b * (1+c*e-b*t))

       = a * (b+b*c*e-b*t)-1

løs som sammensat funktion:

                                                          y'(t) = a*(-1)*(b+b*c*e-b*t)-2 *b*c*(-b)*e-b*t      

Lommeregner reducerer det til

y'(t) = (a*c*eb*t)/(eb*t+c)2


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts 2012 af PeterValberg

Det handler vist om genkendelse....

forskriften, du har i opgaveformuleringen, er forskriften for en logistisk vækst:

hvilket er den ikke-trivielle løsning til differentialligningen:

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
03. marts 2012 af fille123 (Slettet)

Mange tak! :-) 


Svar #4
03. marts 2012 af fille123 (Slettet)

y(t) differentieres:
y(t) = a/(b*(1+ce-bt)
y(t) = a*(b+b*ce-bt)-1
Derefter løses den som sammensat funktion
y’(t) = a*(-1)*(b+b*ce-bt)-2*bc*(-b)*e-bt
dette udtryk reduceres til
y’(t) = (a*cebt) / (ebt+c)2
Derefter sættes y(t) ind på y’s plads i differentialligningen
y’=( a/b /(1+ce-bt))*(b-a*( a/b /(1+ce-bt)))

er det her ikke godt nok rigtigt hvis jeg skal vise at det er en løsning?? 


Skriv et svar til: Diffenrentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.