Matematik

kvadratsætninger

03. marts 2012 af melarnie (Slettet) - Niveau: C-niveau

heeey jeg har en hjemmeopgave hertil på mandag og sidder med et problem i en af opgaverne.

jeg er i tivil om havd min lærer mener jeg skal stille op med opgaven og hvordna den skal laves.

den ser følgende ud:
 

Brug kvadratsætningerne til at omskrive følgende tre udtryk til noget på formen (a+b)2 eller (a-b)2 :

1. 4x2-4x+1 =

 

2. 9x2+12x+4 = 

 

3. 16x2-24x+9 = 

 

jeg har matematik på c i 1.g, håber virkelig der er nogle der kan hjælpe mig!

mvh melanie :))


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. marts 2012 af PeterValberg

Prøv at kigge på dette:   [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
03. marts 2012 af melarnie (Slettet)

jaa, men jeg forstår ikke hvordan de der ligninger skal sættes ind i kvadratsætningerne? 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. marts 2012 af peter lind

Du skal finde a og b.  Det gør du ved at se hvilken af leddene, der er kvadratet på noget.


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. marts 2012 af nielsenHTX

#2

(a±b)2=                             a2+b2±2ab

4x2-4x+1 hvis den skal ligne det ovenover skal det være noget med

(2x)2  og noget med 12    og det dobbelte produkt skal være noget med et minus så

4x2-4x+1 kan kun være (2x-1)2 tjek selv om det så også passer.

 


Svar #5
03. marts 2012 af melarnie (Slettet)

hvis nu fsk. man tager 4x2-4x+1, skal jeg så bruge formlen (a-b)2 ?

jeg har desværre ikek fulgt nok med da der blev forklaret omkring kvadratsætningerne så

er rimelig lost på det punkt. jeg kiggede på det link du sendte og prøvede at bruge den

vejldening der var men forstår virkelig ikke hvordan jeg skal sætte min ligning ind i den formel...


Brugbart svar (1)

Svar #6
03. marts 2012 af PeterValberg

Hvis vi ser på udtrykket 

så er det "kvadratet på en to-leddet størrelses sum", som er lig med
"kvadratet på første led plus kvadratet på andet led plus det dobbelte produkt", - altså:

Lignende gælder for en toleddet størrelses differens, hvor:
"kvadratet på en toleddet størrelses differens er lig med kvadratet på første led plus
kvadratet på andet led MINUS det dobbelte produkt"

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
03. marts 2012 af melarnie (Slettet)

så hvad jeg skal bare sige 4x2-4x +1 ligesom der står i forvejen?

så 4x2 er a2, og 4x er b2 samt 1 er 2ab ??

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #8
03. marts 2012 af peter lind

b2=1


Svar #9
03. marts 2012 af melarnie (Slettet)

så 4x2 er a2 og b2 er 1 og 4x er i 1 eller ?


Brugbart svar (2)

Svar #10
03. marts 2012 af klimasven (Slettet)

4x er det dobbelte produkt


Skriv et svar til: kvadratsætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.