Matematik

Bestem tallene a og b

03. marts 2012 af CeciliaBech (Slettet) - Niveau: B-niveau

Min opgave lyder følgende:

I en model antages det, at kondiløberens tid som funktion af distancen er af typen

f(x)=b*x^a

hvor x er distancen (målt i km), og f(x) er kondiløberens tid (målt i sekunder)

Bestem tallene a og b

Hvordan skal jeg gøre det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvis der er givet en tabel med data, laves der regression på tabellens data med en potensfunktion.


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. marts 2012 af mathon

  hvis du kun kender to sæt sammenhørende værdier af x og y:            

                                      f(x) = y =b·xa

                                               y2/y1 = (x2/x1)a

                                               log(y2/y1) = log(x2/x1)·a

                                               a = log(y2/y1) / log(x2/x1)

 

                                               b = y1 / x1a


Svar #3
04. marts 2012 af CeciliaBech (Slettet)

Jeg har en tabel og vil også meget gerne lave regression over tabellens data, men jeg aner ikke, hvordan man gør det. 

Min tabel lyder: 

Løbedistance (km): 5, 10, 15, 20

Løberens tid (sekunder): 1024, 2136, 3282, 4453

Jeg arbejder med matematikprogrammet Maple15, og vil gerne lave det i det program, jeg ved som sagt bare ikke, hvordan jeg skal gøre det i Maple15...


Skriv et svar til: Bestem tallene a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.