Fysik

HJÆLP!!

04. marts 2012 af lDeathNote (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg ved simpelthen ikke hvad jeg gør forkert.. Min gnidningskoefficient er vildt underlig (negativ??):

Jeg har lavet en kraftanalyse:

Skråplanet danner en vinkel, som er regnet ud vha. tangens. Den har jeg fået til : 0.79 grader.

Jeg har udregnet tyngdekraften der virker ned på vogen, og delt op til to komponenter, givet ved

Fskrå= 0.046 N

F1 = 3,29 N

Dernæst den modsatrettde kræft Fnormal = 3,29 N.

Så har jeg regnet den resulterende kraft ud: Fres = m*a  -> 0.336 kg * 0.1399 m/s2

Accelerationen er aflæst på en (t,v)-graf. Teoretisk set skulle den være friktionsfri, men det er den ikke.

Dernæst har jeg bestemt gnidningskoefficienten, i Fres = m * g * sin(v) - my * m * g * cos(v), da my er den eneste ubekendt:

solve(0,047=0,336kg * 9.82(m )/s2  * sin(0,79)- my* 0.336kg * 9,82(m )/s2  * cos(0,79), my) ?my=−0.00046N

Hvad gør jeg forkert.. Overvejer lidt om det er fordi at skal sætte Fres til 0, eftersom jeg teoretisk set går ud fra at den er konstant??? eller .. HJÆLP !


Brugbart svar (2)

Svar #1
04. marts 2012 af peter lind

De 0,79 grader ser meget underlig ud. Det er jo noget nær vandret. Kan din lommeregner er indstillet til at regne i radianer ?


Svar #2
04. marts 2012 af lDeathNote (Slettet)

Nej.. Har brugt grader.. men er også begyndt at tvivle min lommeregner en smule :/


Skriv et svar til: HJÆLP!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.