Fysik

skibsanker

04. marts 2012 af 123456ata (Slettet) - Niveau: B-niveau

et skibsanker af jern bliver 200 Newton letter, når den sænkes ned i vand.

jeg skal beregne ankerets rumfang og masse, når jerns densitet er 7870 kg/m^3

men jeg aner ikke hvordan jeg skal finde volummen eller massen af ankeret? på fohånd tak til dem der hjælper mig


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. marts 2012 af peter lind

Brug at opdriften på 200 N er tyngdekraften på det vand den fortrænger


Svar #2
04. marts 2012 af 123456ata (Slettet)

altså: 200 N / (7870 kg/m^3 * 9,82 N/kg) = 0,0058 m^3 er det rigtig?

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. marts 2012 af peter lind

Nej. Rumfanget af det vand som ankeret fortrænger er det samme som rumfanget af ankeret. Ved at bruge Arkimedes lov kan du derfor finde rumfanget af ankeret


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. marts 2012 af mathon

anker
          
          masse:
                             Fop = 200 N = m · g

                              m = (200 N) / g

                              m = (200 N) / (9,81 N/kg)

                              m = 20,39 kg

          volumen:
                              V = m / ρ

                              V = (20,39 kg) / (7870 kg/m3) = 0,002591 m3 ≈ 2,6 dm3

 


Skriv et svar til: skibsanker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.