Matematik

Hvordan løser jeg dette??

04. marts 2012 af Markhans (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har brug for hjælp til en opgave! Jeg kan simpelthen ikke finde ud af hvad jeg skal gøre. Opgaven lyder:

En person bruger medicin mod allergi. I en model for kroppens optagelse af medicinen regner man med, at medicinkoncentrationen i blodet er givet ved

f(t)= 12 - 4 · ln(t2 - 4t + 6), 1 ≤ t ≤ 6, 

hvor f(t) er målt i milligram pr. liter, og t er antal timer efter indtagelsen af medicin.

a) bestem koncentrationen 5,0 timer efter indtagelsen af medicinen.

b) bestemt ved hjælp af f'(t) det tidspunkt, hvor koncentrationen er maksimal.

c) bestem det tidsinterval, hvor koncentrationen er over 8,0 mg pr. liter 

Hjælp til en af opgaverne vil også være dejligt!!

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2012 af Hmm-Lars (Slettet)

a.) Indsæt 5 ind på t´s plads.

b.) Find toppunkerne - Ved diff. også sætte det lig med nul.

c.) Lav en line hvor du både har x, f(x) og f´(x) også beskriver du det mht. de 8 miligram pr. liter


Svar #2
04. marts 2012 af Markhans (Slettet)

Super, mange tak. Kan du evt lige hjælpe mig lidt :-)

Når jeg indsætter 5 på t's plads får jeg på lommeregneren: 4 · ln(1/12) + 12. 
Og det kan jo ikke være svaret??


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts 2012 af hogild (Slettet)

Kan ikke se hvordan du får det på din lommeregner..

Min siger: 8*ln(11)=19,1831... :-)


Svar #4
04. marts 2012 af Markhans (Slettet)

Nej, men jeg tror også min lommeregner er indstillet helt forkert. Dvs 19,1831 er koncentrationen 5 timer efter indtagelsen?

i punkt b, skal jeg differentiere f(t)= 12 - 4 · ln(t2 - 4t + 6). Hvilket jeg får til 4*(2*t-4)/(t^2-4*t+6), er det korrekt? Hvad gør jeg herefter?


Skriv et svar til: Hvordan løser jeg dette??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.