Matematik

Opstilling af funktion

04. marts 2012 af zaidihassan (Slettet) - Niveau: B-niveau

En sælger får udbetalt en sjettedel i bonus af det beløb han sælger varer for pr. måned, samt en fast løn på 2000Kr.

a) opstil en formel for sælgerens løn L ud fra beløbet B, som han sølger varer for pr. måned.

b) Opstil en formel for B, som han sælger varer for pr.måned ud fra sælgerens løn

 

er det bare

 

a) y = Bx+L???

b) B = x*100/0,06+2000 ?????


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2012 af volcom1

Hvis du kalder den samlede løn for L

Så ved du at han får 1/6 af det beløb han sælger for, det beløb er B

Dermed får han 1/6 * B 

Han får også 2000 lige meget hvor meget han sælger for, disse skal lægges til ovenstående.

dermed får han L = 1/6 * B + 2000


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

a)  L = 1/6 * B + 2000

--------------------

b)  1/6 * B = L - 2000

B = 6 * L - 12000

;-)


Skriv et svar til: Opstilling af funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.