Matematik

Differentialligning

05. marts 2012 af king-lp (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Studieportalens brugere. Jeg kunne godt bruge noget hjælp til opgaven som jeg har vedhæftet. Bruger CAS til at regne den.

Vedhæftet fil: Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2012 af nielsenHTX

hvis du skal hjælp med CAS er man nød til at vide hvilket program du bruger...


Svar #2
05. marts 2012 af king-lp (Slettet)

Ti-Interactive :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2012 af YesMe (Slettet)

Desolve(M' = p - 0.03M and M(0) = 0,t,M)

M(t) = (100/3)p·(1 - e-0,03·t)


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Løs differentialligningen ved separation af de variable.


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. marts 2012 af mathon

 

                                          M(t) = C·e-0,03·t + (p/0,03)

                                          M(0) = C·e-0,03·0 + (p/0,03) = 0

                                                       C + (p/0,03) = 0

                                                       C = -(p/0,03)


                                          M(t) = -(p/0,03)·e-0,03·t + (p/0,03)


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. marts 2012 af mathon

detaljer:
                                      M ' + 0,03M = p                                                 multiplicer med  e0,03·t

                                      e0,03·t·M ' + e0,03·t·0,03·M = p·e0,03·t

                                      (e0,03·t·M(t)) ' = p·e0,03·t                                    integrer med hensyn til t

                                      e0,03·t·M(t) = p·∫e0,03·tdt

                                      e0,03·t·M(t) = (p/0,03)·e0,03·t + C                       kommutér

                                      e0,03·t·M(t) = C + (p/0,03)·e0,03·t                              multiplicer med   e-0,03·t                       


                                      M(t) = C·e-0,03·t + (p/0,03)

 


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.